Започва кулинарният фест „Вкусът на Пловдив“

Агнешки курбан и морски дарове на „Вкусът на Пловдив“

Немска телевизия ще заснеме целия фестивал, в който ще участват пловдивски топ ресторанти и шеф готвачи, фермери от цялата област, занаятчийници за храни, придружено със забавни игри и викторини с награди

Фермерският пазар, който вече 7 години презентира богатството на местните вкусове и храни от цялата Пловдивска област ще бъде представен от 12 производители, а шеф готвачите на 3 пловдивски ресторанта и една кетъринг фирма ще помагат в павилионите , демонстрирайки различни и разнообразни техники в приготвянето на продуктите по традиционни български рецепти.

Откриването на фестивала е в 12,30 часа пред Туристическия информационен център до Римския стадион с музикално-артистична програма, с участието на ансамбъл Тракия, спортни и състезателни танци, вокални изпълнения, игри, томболи и викторини с много награди.

Гост-водещият шеф Иван Звездев ще приготви в деня на откриването агнешки курбан за 250 човека, който ще бъде раздаден за здраве на посетителите.

Шатрите на „Вкусът на Пловдив“  ще бъдат разположени от двете  страни по ул. „Райко Даскалов“ (Малката Главна) в Пловдив (от пл. Римски стадион в посока подлеза на аптека „Марица“).

Две от шатрите ще са специално за занаятчиите от РЗК- Пловдив. Те ще покажат свои майсторски продукти, тематично свързани с готвенето, дома и храната.

За първи път ще бъдат разположени и декорирани пейки за сядане за гражданите.

Събитието се организира от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия“ – Пловдив, Фондация LocalFood.bg, Община Пловдив, БХРА, РЗК – Пловдив, Сдружение на професионалните готвачи, клуб „Орфей Уелнес“ и МЕТРО като основен партньор.

Подобни статии

Top