Започва мащабна полицейска акция по пътищата на страната, следят за пияни и дрогирани шофьори - DC news

Започва мащабна полицейска акция по пътищата на страната, следят за пияни и дрогирани шофьори

Днес решихме да обявим война на всички рецидивисти, съобщи премиерът в оставка Кирил Петков.

От тази вечер започва мащабна национална акция срещу шофирането под въздействие на наркотични вещества. Трагедията от вчера, подобно на трагедията с Милен Цветков, се дължи на шофирането под въздействие на наркотични вещества и алкохол. Никой не трябва да е над закона, категоричен е премиерът.

Вътрешният министър Бойко Рашков намекна, че служители на МВР вероятно са помогнали на Семерджиев след произшествието.

Ще се постараем да изясним в детайли случая, свързан със Семерджиев. Включително ако има достатъчно данни и за съпричастна в определена степен дейност на служители на МВР включително всички случаи, за които имаме вече съмнения, че са били неглижирани в някаква степен. И дали някой не е причинил косвено този трагичен резултат.

Рашков съобщи, че Георги Семерджиев е без книжка от 2005 година и до ден днешен е управлявал различни МПС. По отношение на неговото минало са предприемани десетки действия от органите на МВР, пращани са преписки до прокуратурата

Искам да ви кажа, че през изтеклите 6 години той е имал чудесна възможност след като ву отнета книжката той да се яви на изпит и да получи нова. Имаме безспорни данни, че вместо да направи отав, той се е постарал да получи шофьорска книжка от Швейцария, откъдето пък ние получихме данни, че не е издаван подобен документ на български гражданин.

В сградата на Министерския съвет се проведе извънредна пресконференция, след състояла се среща на министър-председателя Кирил Петков с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, главния секретар на МВР Петко Тодоров и директора на столичната „Пътна полиция“ Тенчо Тенев по повод на тежката катастрофа, случила се преди ден в София.

Top