Започва масова дезинфекция на селата от община „Родопи“

Няма напрежение след въведените по-строги мерки в етническия квартал на село Брестовица

Специализирана фирма ще обработи главните улици, сградите на кметствата,  детски градини и училищата, както и зоните около кофите за боклук

Движението в ромската махала на село Брестовица е ограничено. Мярката е заради потвърдените нови случаи на COVID-19 от днес. В района има засилено полицейско присъствие, а органите на реда следят дали се спазват наложените мерки за ограничаване на заразата.  Създаден е „зелен коридор” за коли, които зареждат хранителните магазини в зоната, както и за автомобили със специален режим на движение.

Рано тази сутрин кметът на община „Родопи” Павел Михайлов беше на проверка в етническия квартал. Той обясни, че хората са спокойни и  няма напрежение сред общността.

„ Всички разбират сериозността на положението и  спазват  указанията на Общинския кризисен щаб. Днес си останаха по домовете, а ако се наложи само един член от семейството отива до магазина”, каза Михайлов.

„Новите мерки се въвеждат, за да не се допуска разрастване на епидемията. Затова всички в селото трябва да останат спокойни, да носят задължителните предпазни маски и да не се поддават на паника”, призова кметът.

Още вчера община „Родопи” осигури дезинфектанти и предпазни средства, които бяха раздадени на живееещите. На входа на махалата е поставена и водоноска, заради издадената преди два месеца заповед, че водата в селото е негодна за пиене.

От днес започва масова дезинфекция на територията на всички 21 населени места в общината. Специализирана фирма ще обработи главните улици, сградите на кметствата,  детски градини и училищата, както и зоните около кофите за боклук. Обработката ще бъде  с препарата тихлорсан, който е хлорна основа от 0, 1 % по предписание на РЗИ-Пловдив. Приоритетно екипите ще започнат работа от село Брестовица.

Подобни статии

Top