Започва Международният конкурс "Орфееви таланти" в Пловдив - DC news

Започва Международният конкурс „Орфееви таланти“ в Пловдив

Над 1000 заявки бяха получени за участие в конкурса

Международният конкурс „Орфееви таланти“ – Пловдив, 2022, ще се проведе от днес – 15, до 17 юли 2022 г. в град Пловдив. Организатори са АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – гр. Пловдив и сдружение „Български национален младежки фолклорен съюз“. Тази година журито на конкурса е в състав от 33 членове, на чело с Ректорът на АМТИИ проф. д-р Тони Шекерджиева – Новак.

До 15 юни, когато приключи срока за приемане на заявки за участие в конкурса, бяха получени над 1000 заявки за участие, съобщиха организаторите.

Програмата на грандиозното събитие включва изложба, която бе открита в къщата „Верен Стамболян“ в понеделник – 11.07.2022 г. Изложбата ще бъде достъпна за разглеждане от всички жители и гости на града до 16.07. Творбите са на млади скулптори и художници, които са получили положителна оценка от компетентното жури.

Откриването на международния конкурс ще се състои тази сутрин от 09:00 ч. на сцената на Римски стадион, който се намира в сърцето на град Пловдив.

Закриването на авторитетния международен форум ще се състои с гала концерт на лауреатите в конкурса, на 16.07.2022 г., събота, от 19:00 ч., отново на сцената на Римски стадион в град Пловдив.

Подобни статии

Top