Започва най-новият фестивал в Пловдив - "Гурмето под тепето" - DC news

Започва най-новият фестивал в Пловдив – „Гурмето под тепето“

„Гурмето под тепето“ обещава удоволствие за небцето с традиционни пловдивски деликатеси

От днес до 18 септември 2022 г., на пл. “Стоян Чомаков“ №1 в Стария град на Пловдив, Сдружение „Филибелийски майсторлъци“ организира първото издание на събитието „Гурмето под тепето“. Форматът е продължение на последователните усилия на община Пловдив и туристическия бранш за насърчаване на туристическия поток към града, популяризирането местната кухня и преоткриването на алтернативни локации за провеждане на събития. В рамките на първото издание на фестивала, на пловдивчани и гости на града ще бъдат представени приготвени на BBQ традиционни пловдивски деликатеси и вкусотийки от пловдивският регион, хлебни печива, лютеници, подправки по традиционни пловдивски рецепти и много други изненади.

Кулминация на събитието ще бъде премиерата на бирата на Стария град – „Трите хълма“. Община Пловдив и пивоварна „Каменица“ АД обединиха усилия в партньорство и ще изненадат всички почитатели на пивото с нова бира в познатия стил „пилзнер“, но прочетена на крафт език. Събитието се финансира от Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2022-ра година.

Във фестивала „Гурмето под тепето“, който в първото си издание гостува на „Празници на Стария град 2022“, участват 9 фирми, като идеята е всяка година да се надгражда и да се увеличава удовлетворението от кулинарния туризъм.

Официалното откриване е тази вечер в  18:00 ч. на площада пред Туристически информационен център на ул. „Д-р Стоян  Чомаков” №1 в Стария град, а от 16 до  18 септември хранително-питейните зони очакват посетителите по ул. „Съборна” и площад пред Туристически информационен център на ул. „Д-р Стоян  Чомаков” №1 от 11:00 – 22:00 ч.

Подобни статии

Top