Започва проверка на всички дейности по Транспортния проект

Сдружение „Бизнесът за Пловдив“организира среща с новата градска власт

Започва пълна проверка на всички дейности по Транспортния проект. Това заяви зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов по време на среща с кмета Здравко Димитров и екупа му, инициирана от Сдружение „Бизнесът за Пловдив“. Чонов представи бързите мерки, планирани за облекчаване на трафика. А те са: на 10 кръстовища ще се проектират допълнителни секции, които да освободят десните ленти без конфликт с пешеходците; прецизират се и левите завои; пътна полиция ще патрулира и ще присъства в Центъра по градска мобилност. Започнал е и преглед на всички пешеходни пътеки в града. Тези, които са около училища и детски градини ще бъдат осветени и обозначени със светещи знаци.

Транспортната инфраструктура, електонни административни услуги и строга финансова дисциплина са като цяло темите, с които Сдружението ще ангажира новия кмет на града.

„В наше лице Вие намирате и партньор и коректив, защото целта ни е една – пловдивчани да живеят все по-добре и градът ни да  развива огромния си потенциал“, заяви председателят Атанас Рогачев. „Диалог винаги ще има, ние мислим в една посока. Може да спорим, но винаги ще вземаме най-добрите решения за хората“, обеща на свой ред кметът Здравко Димитров. Той подчерта, че като областен управител познава проектите и идеите на Сдружението.

Междувременно Сдружението проведе и среща с областния управител Дани Каназирева. Поводът бе внасяне на становище, в което се посочват слабости в публикуваните от АПИ документи по проекта за Околовръстния път на Пловдив: не са предвидени локални платна от двете страни на трасето и връзките на Околовръстното с града, съобразени с ОУПО – Пловдив. Трасето преминава през урбанизирана територия, а не са планирани велоалеи.

Като част от цялостната реконструкция на Околовръстното, екипът на Сдружението запозна Дани Каназирева и с проекта за изграждане на естакада на пътя Пловдив – Асеновград. Разговорите за реализация на проекта продължават и при следваща среща с АПИ.

Снимка: „Бизнесът за Пловдив“

Подобни статии

Top