Започва „Пловдив чете“! Специално е вниманието към децата тази година

Специално внимание към децата на фестивала „Пловдив чете“

17-то издание на литературния фестивал „Пловдив чете“ през 2019-та година ще се проведе в седмицата 10-16 юни.

В Столицата на културата в срещи с читатели ще участват: Марин Бодаков, Петър Денчев, Силвия Недкова, Васил Балев, Катерина Хапсали, Георги Тенев, Невена Митрополитска, Георги Мишев, Тильо Тилев, Елена Хайтова, Панчо Панчев, Иван Желязков, Татяна Попова, Добромир Банев, Ирена Иванова, Маргарита Петкова и телевизионният водещ Костадин Филипов с дебютна книга.

Тази година специалното внимание е към малките деца и тийнейджърите. С тях ще се срещнат писателите Петя Кокудева, Виктор Самуилов, Мая Дългъчева.

Художничката Капка Кънева, известна със своите хартиени пластики, ще покаже как книгите оживяват с помощта на ножичка и хартия.

Писателката и издателка Божана Апостолова ще бъде специален гост на среща под надслов „Книга как се прави“ – пътешествие в света на книгоиздаването, вдъхновено от книгата на Ася Колева-Стоянова. Главният редактор на сайта detskiknigi.com Вал Стоева ще проведе обучение по оценка на книгите, които децата четат.

Официалното откриване на „Пловдив чете“ е на 11 юни, вторник от 20 часа на Античния театър с концерт на Теодосий Спасов, Мирослава Кацарова и Орлин Павлов. По традиция на откриващото събитие ще бъдат връчени наградите „Орфеев венец“ за най-изявен поет през изминалата година, както и „Златна четка“ за най-добро художествено оформление на книга. Входът за събитието е СВОБОДЕН.

1 2 3

Подобни статии

Top