Започва пловдивският уикенд, посветен на виното и гурмето

Дефилето „Вино и гурме“ се завръща в Стария град за шеста поредна година

Шестото издание на Фестивала Дефиле „Вино и гурме“ се завръща в Стария град този уикенд. Фестивалът има цел да популяризира българското вино и кухня и да спомогне за развитието на винения, кулинарния и културен туризъм в регион Пловдив. Пловдивчани и гостите на града отново ще се потопят в омаята на българските вина и кулинарната наслада, които ще предложат майсторите на виното и гурме кухнята.

Правим един триседмичен маратон, който започна с „Уикенд в Пловдив“ на 20 и 21 юни, сега продължаваме с Дефиле „Вино и гурме“ на 27 и 28 юни, а на 4 юли ще бъдем домакини на Церемонията по връчване на Годишните музикални награди на БГ Радио 2020 – едно вълнуващо и очаквано музикално събитие в България за тази година, което ще се проведе на 4 юли на Античния театър в град Пловдив. След като в последните месеци всички културни и туристически събития бяха отменени или отложени, нашите усилия са насочени към това да събудим града и да работим за превръщането на Пловдив в целогодишна туристическа дестинация„, заяви заместник-кметът по култура и туризъм Пламен Панов на днешната пресконференция за представяне на фестивала.

Официалното откриване на „Вино и гурме“ е в събота –  27 юни, от 13,00 часа на ул. „Съборна“, след което започва дегустационната обиколка. Винените дегустации ще са отворени за посетители в събота от 13,30 до 20,00 часа и в неделя – от 13,00 до 19,00 часа.

1 2

Подобни статии

Top