Започва почистване в парк „Лаута“

Поддържането на парка изисква всекидневни усилия, категоричен бе кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров

До няколко дни започва санитарно почистване от изсъхнала и пречупена растителност на територии от парк „Лаута“. За това се разбраха кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров и изпълняващият длъжността директор на „Градини и паркове“ Георги Николаев.

„Поддържането на парка изисква всекидневни усилия. В резултат на последователните ни действия успяхме да изградим много атракции като зоната с барбекютата, беседки, спортни площадки, въжената пирамида и други“, резказа кметът Димитров. Той припомни, че от опасно и запуснато място преди години, днес „Лаута“ е предпочитан не само за разходки, отдих и спорт, но и за различни спортни и културни инициативи. В парка бе изградена и най-голямата за Пловдив детска площадка с уникална въжена линия тип „тролей“ и много други съоръжения за различни възрастови групи. Кметът на „Тракия“ благодари за добрата съвместна работа и за подкрепата на ръководството и екипите на общинското предприятие.

Площта на „Лаута“ е над 400 декара, като през последните години паркът беше разширен с още почти 80 декара. Залесени бяха повече от 2100 дръвчета от различни видове, изградена бе поливна система, алея и мосветление.

Подобни статии

Top