Започва полагането на канализационни тръби по улица „Брезовско шосе“ - DC news

Започва полагането на канализационни тръби по улица „Брезовско шосе“

Новите канализационни тръби, които ще се полагат, са с диаметър 250 сантиметра, а изкопа за тях е с дълбочина 8 метра

Заместник-кметът на Община Пловдив по строителство и инвестиции Пламен Райчев проведе работна среща с изпълнителите на позиция 3 от „Интегриран проект за водите на град Пловдив – Етап 1“, която включва Реконструкция на канализационната и водопроводна мрежи на гр. Пловдив в частта бул. „Дунав“ – ул. „Брезовско шосе“.

На срещата, състояла се на изхода на Пловдив в посока към село Войводиново, участваха представители на ОП „Организация и контрол на транспорта“, на сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР – Пловдив и на фирмата-изпълнител на проекта.

„Това е най-тежката част от проекта, за изпълнението на която ще се наложи поетапно затваряне на улица „Брезовско шосе“ и изготвянето на временна организация на движението. Наясно сме със затрудненията в движението, които ще бъдат предизвикани и за които се извиняваме предварително, но в Пловдив от десетилетия не е подменян такъв канализационен колектор“, коментира Пламен Райчев. Същевременно на изхода за село Войводиново – на кръстовището с улица „Пролет“, ще бъде изградена и канализационна ревизионна шахта.

Новите канализационни тръби, които ще се полагат, са с диаметър 250 сантиметра, а изкопа за тях е с дълбочина 8 метра.

Ще направим всичко възможно да ограничим неудобството за пътуващите по „Брезовско шосе“. Имам уверението на строителите, ще действат максимално бързо и прецизно, но наличието на толкова тежка подемна и изкопна техника няма как да не наложи затварянето на тази входно-изходна артерия. Апелирам към пловдивчани за търпение и разбиране, защото това се прави за десетилетия напред“, призова кметът Здравко Димитров.

„Интегриран проект за водите на град Пловдив – Етап 1“ трябва да приключи до края на 2023 година, като две от дейностите – за реконструкцията на водопроводна и канализационна мрежа в квартал Захарна фабрика и Кършияка, са изцяло завършени.

До месец ще приключи и дейността по друга от позициите, а „Реконструкция, модернизация и доизграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води – Пловдив“ е с краен срок месец април 2023 година.

Top