Започва пръскането срещу кърлежи и комари в община „Родопи“

Акцията стартира от Крумово и Ягодово

Пролетната обработка на тревните площи срещу комари и кърлежи във всички 21 населени места на територията на община „Родопи“ започва от днес. Третирането ще обхване дворовете на училищата и детските градини в селата. Ще бъдат пръскани още паркове, градини и зоните за спорт и отдих.

Дезакаризацията и дезинсекцията на територията на общината ще се извърши по график. Създадена е организация за окосяване на тревните площи, подлежащи на обработка. До 14 април трябва да бъдат обработени всички определени територии в населените места.

Акцията започва от селата Крумово и Ягодово, след което екипите ще продължат работа в Браниполе, Белащица и Брестник. В последния ден дезинсекция ще се извърши в Цалапица, Устина и Кадиево.

Със заповед на кмета на Община „Родопи“ Павел Михайлов са определени длъжностни лица, които ще следят за изпълнението на дейностите и ще присъстват на извършването и приемането на работата за съответните обекти във всяко населено място. Ще бъдат изготвени констативни протоколи, които ще съдържат информация за името на препарата, с който е пръскано и площта, която е била обработена.

Община „Родопи“ си запазва правото на промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия.

Подобни статии

Top