Започва пробивът "Модър-Царевец" - DC news

Започва пробивът „Модър-Царевец“

Стартът е на 7 януари

Дават старт на строителните работи по изграждане на връзката Модър-Царевец, началото ще е на 7 януари. Това бе решено на работна среща на обекта, в която участие взеха кметът Здравко Димитров, неговите заместници Пламен Райчев и Тодор Чонов и представител на фирма изпълнител.

Цялата документация за обекта вече е налице, получено е и съгласувателното становище от НКЖИ, които имаха дребни забележки по проекта, но те вече са отстранени. Строителните дейности ще протекат в три етапа, като първия е разширението на улица „Модър“.

В първите дни ще трябва да бъде разчистен терена западно от сега съществуващото платно на улицата, за да се подготви нейното разширение. По проект „Модър“ е проектирана с две платна, широки по 7,50 метра, с по две ленти, с разделителна ивица по средата и с тротоари по 2,30 метра от двете страни, обясни Пламен Райчев.

Вторият етап предвижда реконструкцията и разширението на улица „Царевец“ до кръстовището с „Хаджи Димитър“, като там ще бъдат изградени и локални платна към УМБАЛ „Каспела“ и ул. „София“.

В третия етап ще бъде направен и пробивът под жп линията Пловдив – София.

Оставяме пробива в последния етап, тъй като ще трябва да се разруши пасарелката, която сега осъществява пешеходната връзка между районите „Южен“ и „Западен“. Тя обаче е точно върху подземното трасе и няма да бъде запазена. Ще се помисли за временно осигуряване на възможност на пешеходците да преминават, докато текат строителните дейности, а след това ще могат да използват тротоарите, предвидени в пътната връзка, заяви кметът Здравко Димитров при огледа днес.

Проектът е на обща стойност 11,5 млн. лв., като средствата за първия етап са в размер на 4,5 млн. лева  и ще бъдат планирани в бюджета на Община Пловдив за 2021 г.

Подобни статии

Top