Започва пролетният Капана Фест

Отпадъците по време на фестивала ще се събират разделно

От днес започва пролетният Капана Фест. В продължение на три дни пловдивският квартал на творческите индустрии отново ще се пука по шевовете от хора, дошли да попият от уникалния му артистичен дух.

Фестът се провежда за пета поредна година и ще продължи до 2 юни.

Тази година темата е „Наследството“ и освен музикалната програма и графити проектите, като в допълнение към артистичните проекти, организаторите наблягат сериозно и на т.нар.„зелени“ инициативи, като идеите им се доближават с посланието на “АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!”.

По време на фестивала, който ще се проведе в края на месеца – от 31 май до 2 юни, по територията на Капана ще бъдат инсталирани допълнителни контейнери за разделно събиране на отпадъците. Доброволци на платформата  “АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!” ще помагат на гостите на Капана Фест да изхвърлят разделно пластмасовите, стъклените и хартиените опаковки и ще разясняват на посетителите как да намалят и оползотворяват ежедневните си отпадъци.

След края на фестивала събраните пластмасови опаковки ще бъдат извозени за оползотворяване. Събраното количество опаковки ще бъде добавено към общата цел 2019 кг събрани през годината, а събраното общо количество пластмаса ще се върне в града под формата на алтернативни зелени места за общуване и сядане.

„Защото това чудо не е само за 3 дни. Защото Капана заслужава да става все по-красив. Все по-обичан. Все по-незабравим. И този път ще му оставим много подаръци.

Елате с нас! И заедно ще превърнем сградите на Капана в платна, по които най-големите български майстори ще изрисуват своите шедьоври. Ще преобразим алеите му в градски гори. Ще нашарим небето му с пъстри флагове. Ще скрием в тайните му кътчета галерии, в които фотографи и художници ще ни покажат нови гледни точки. Ще превърнем площадите му в киносалони. Дърветата му – в скулптури. А от пулса му ще сътворим музика и нейната емоция ще ни издигне над паветата“, твърдят организаторите.

 

Подобни статии

Top