Започва разкрасяването на квартал „ Запад” в Асеновград

Кметът  определи проекта като „важен и полезен“,  нарече  го „многообещаващ”

С над 600 нови дървета, 14 детски и спортни площадки, две зони за разходка на домашни любимци и мултифункционално спортно игрище ще бъде разкрасен най-големият жилищен район  в Асеновград. Благоустрояването на квартал „Запад” започва този понеделник по проект за близо 6 милиона лева. Вече е избрана фирмата, която ще извършва строителните дейности.

Това е първият голям проект, който  Асеновград успешно е защитил, като част от Интеграционния план за развитие на общината. Това каза кметът д-р Емил Караиванов на нарочна пресконференция, с която официално беше даден старт на дейностите.

Градоначалникът нарече проекта „многообещаващ”, тъй като чрез него изцяло ще се промени  градската среда, екологията, естетичността и функционалността на публичните пространства в този голям и гъсто населен район.

В рамките на една година върху площ от 100 декара ще бъдат извършени мащабни озеленителни

дейности с изграждане на поливна система, рехабилитация на вътрешно-квартални улици и подмяна на тротоарни настилки. Цялостното облагородяване на  жилищния комплекс предвижда още система за видеонаблюдение и нови паркоместа.

1 2

Подобни статии

Top