Започва разширяването на Голямоконарско шосе

Община Пловдив оглежда терени в целия град за многоетажни паркинги

В най-скоро време ще започне разширението на Голямоконарско шосе в Пловдив, съобщи пред журналисти днес кметът Здравко Димитров.  По думите му  следващата седмица ще има среща с Димитър Иванов, кметът на община „Марица“ във връзка с подготовка на „Голямоконарско шосе“ за ремонт.

„Ще започнем от бул. „Дунав“, където ще бъдат изградени локални платна и велоалея. Проект има, отчуждителните процедури са направени“, добави градоначалникът.

Припомняме, че в края на миналата седмица държавата отпусна на община „Марица“ 1,5 млн. лв. за отчуждаване на терени за Голямоконарско шосе. Община Пловдив също е отделила пари за разширението на пътя, но ще търси средства и по европроекти за свързаности.  Засега все още не е обявена обществена поръчка за избор на изпълнител.

Най-накрая: Започва реализацията на проект „Голямоконарско шосе“

Кметът съобщи също, че в най-скоро време ще приключи обновяването на булевардите „Копривщица“ и „Христо Ботев“, а след това ще стартират строителните дейности на ул. „Даме Груев“ и „Кукленско шосе“. Това щяло да стане до края на годината, каза още Димитров.

В момента текат и подготвителни дейности за започване на важния проект за пробива под Централна гара. За целта се обмисля отваряне на стария прелез на Сточна гара, за да се облекчи движението на автомобили по бул. „Христо Ботев“.

„Община Пловдив получи запитване от частни инвеститори, които да изградят общински многоетажни паркинги, които в последствие да бъдат дадени на концесия за няколко години. В момента наши служители оглеждат терени в целия град, които са подходящи за целта“, съобщи още кметът, като подчерта, че ще се запази общинската собственост на обектите, които биха се построили.

„Синя зона в Пловдив създава ред в паркирането. Има граждани, които са доволни от нея и има такива, които не са. Всяко едно решение е двупосочно“, коментира кметът Здравко Димитров, след като общинският съвет гласува ул. „Ген. Данаил Николаев“ вече да не е част от зоната за платено паркиране.

Подобни статии

Top