Започва ремонт на участък от пътя Пловдив-Карлово - DC news

Започва ремонт на участък от пътя Пловдив-Карлово

Текущият ремонт трябва да приключи до края на юли

В събота – 21 май, започва текущ ремонт на 2,3 км от второкласния път II-64 Карлово – Пловдив в отсечката между пътния възел с автомагистрала „Тракия“ и началото на урбанизираната територия на Пловдив. Второкласният път е една от основните пътни артерии, която свързва града с АМ „Тракия“ и с Подбалканския път I-6 София – Бургас. По направлението преминава както транзитен, така и локален трафик от населените места в общините Марица, Калояново, Съединение, Хисаря, Карлово, Клисура, Сопот и Калофер, тъй като е най-пряката им връзка с областния център, съобщиха от АПИ.

Ремонтните дейности, които са възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив, включват подмяна на пътната конструкция чрез премахване на съществуващата настилка, полагане на битумизирана основа, асфалтови работи, профилиране на банкети. Отсечката ще бъде с нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.

Предвидените строителни работи ще са в два етапа. Първият започва на 21 май със затваряне на движението в платното в посока АМ „Тракия“. Движението ще се извършва двупосочно в платното за Пловдив. След приключване на строителните дейности трафикът ще се прехвърли двупосочно в ремонтираното платно за АМ „Тракия“ и ще се работи в платното за Пловдив за изпълнението на втория етап.

За DCNEWS от АПИ съобщиха, че при изпълнение на ремонтните дейности на път II-64 Карлово – Пловдив в отсечката от пътния възел при АМ „Тракия“ до началото на урбанизираната територия на Пловдив по никакъв начин няма да бъде възпрепятстван достъпът към подходите от и за АМ „Тракия“. Затварянето на движението в платното в посока АМ „Тракия“ и пренасочването му двупосочно в платното за Пловдив ще става преди пътния възел с АМ „Тракия“ в посока Карлово, за да не се затруднява трафика от и за автомагистралата.

Текущият ремонт е на стойност 6,7 млн. лв. и средствата са от бюджета на АПИ. Срокът за завършването му е до края на юли 2022 г.

Подобни статии

Top