Започва ремонт на важен път в Пловдивско, вижте обходите

Участъкът от кръстовището за село Цалапица до кръговото с околовръстния път на Пловдив трябва да отвори за движение в края на август

От днес започва ремонт на 10-километров участък от път I-8 Пазарджик – Пловдив, който се намира на територията на област Пловдив. Инвестицията е за над 15 млн. лева, а средствата са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. За извършване на ремонтно-възстановителните дейности се ограничава движението в участъка от новоизграденото кръгово кръстовище за село Цалапица до кръговото кръстовище с околовръстния път на Пловдив. Трафикът ще се преминава по обходни маршрути – по магистрала „Тракия“ или по път II-37 Пазарджик – Пещера и път III – 375 Пещера – Пловдив.

Ремонтните дейности предвиждат усилване на носимоспособността на пътната основа, където е необходимо, полагане на нова асфалтова настилка и хоризонтална маркировка. Ще бъдат ремонтирани пътни съоръжения и ще бъде подобрено отводняването с оформяне на земни окопи, бетонови канавки и попълване на банкети. Предвижда се подмяна на бордюри, монтаж на нови пътни знаци и мантинели. Срокът за изпълнение на дейностите е до края на август.

Припомняме, че преди седмица завърши ремонтът на 17-километров участък на първокласния път I-8 Пазарджик – Пловдив от Пазарджик до разклона за село Цалапица. Отсечката е ремонтирана със средства от бюджета на АПИ и инвестицията е за 25,3 млн. лева.

Подобни статии

Top