Започва ремонтът на зала „Иван Веселинов“ в Асеновград (СНИМКИ)

Спортното министерство инвестира близо 190 000 лева в залата по вдигане на тежести

Започва ремонтът на Спортна зала за вдигане на тежести „Иван Веселинов“ в Асеновград. На официалното откриване на строителството днес присъстваха заместник-кметовете инженер Стоян Димитров и инженер Петър Петров, представител на фирмата изпълнител, треньори и спортисти.

Щанги залата се състои от два етажа. Ремонтните дейности ще обхванат подмяна на стара дограма с нова – PVC. Ремонтирани ще бъдат подовата настилка, вътрешните стени, фасадите на сградата и покривът. Подменено ще бъде осветлението, ще се сложат и климатизатори. Ще бъдат монтирани нови тренировъчни подиуми, както и един за провеждане на официални състезания. Стойността на проекта е в размер на близо 190 000 лева, като финансирането е осигурено от Министерството на младежта и спорта (ММС).

„Асеновград се слави с шампиони от световни величини в щангите. Подобряване състоянието на зала „Иван Веселинов“ ще привлече още повече деца и младежи от града и населените места в общината да започнат да практикуват този спорт и да постигат добри резултати“, каза пред присъстващите Петър Петров.

Подобни статии

Top