Започва Световното първенство по таекуон-до ITF

Ще бъде открито с официална церемония в „Колодрума“

С официална церемония днес от 21.00 часа в зала „Колодрума“ в Пловдив ще бъде открито 21-вото Световното първенство по таекуон-до ITF.

Над 1500 участници от 84 държави ще се състезават във всички възрастови групи –юноши, девойки, мъже, жени и ветерани. Състезателите ще мерят сили в дисциплините – спаринг, форма, специална техника, самозащита, като за първи път ще е включено пауър таекуон-до.

Състезанията ще се провеждат на седем ринга, информира вицепрезидентът на Българската федерация Костадин Димитров. Той съобщи още, че в Пловдив вече е пристигнал президентът на Световната федерация по таекуон-до ITF проф. Ри Йон Сон.

В българския отбор, който ще представи страната ни, са включени 68 състезатели, 14 от които са от пловдивския Армейски спортен таекуон-до клуб „Тракия“. От началото на седмицата националите ни тренират усилено в  града под тепетата под ръководството на треньора Тодор Козлодеров.

Преди старта днес ще се проведе международен технически семинар с участието на над 150 делегати.

В откриващата церемония от 21 часа в „Колодрума“ ще участват Биг Бенд „Пловдив“ и Арт Войс център. Състезанията започват утре, понеделник – 26.08.2019 г., като входът за посетителите е безплатен.

Подобни статии

Top