Започва укрепването на рухналата подпорна стена на пътя Кричим-Девин (СНИМКИ)

Засегнатият участък е около 30 метра

Започва укрепването на срутената подпорна стена по пътя Кричим – Михалково. Това стана ясно по време на извършената проверка от областния управител Дани Каназирева, представители на Областно пътно управление и фирмата изпълнител „„ИСА – 2000“. Инцидентът стана в късния следобед вчера, като засегнатият участък е около 30 метра. От снощи там движението е пренасочено в една лента и е забранено преминаването на тежкотоварни автомобили над 3,5  тона. Регулира се с пътни знаци и светлинна сигнализация.

Пропадна подпорна стена по пътя Кричим-Михалково (СНИМКИ)(ОБНОВЕНА)

„Тежко е положението. От вчера сме в непрекъсната връзка с Агенция „Пътна инфраструктура“ , както и с Областно пътно управление. Взеха се незабавни мерки и укрепването започва. По време на укрепителните дейности тежкотоварни превозни средства ще минават по обходния маршрут през Пампорово, но  Околовръстното в Пловдив също се ремонтира и този трафик ще се прехвърли през Пловдив. Затова държа да се обсъди внимателно техническо решение  за възможност преминаване по тоя път в едната лента с всички предпазни мерки. Разбира се, ако е възможно“, коментира Каназирева.

Тя обясни, че са проведени разговори с EVN. Днес на място има аварийна група, а утре ще бъде изключено високото напрежение, за да могат да започнат всички необходими действия по укрепването. 

1 2

Подобни статии

Top