Започва Житният режим на учителя Дънов

През 2020 година, популярният житен режим на учителя Петър Дънов започва на 12 февруари (сряда) и продължава до 21 февруари (петък).

 За да успеем да достигнем 100 процента успеваемост, най-важно при изпълнението на режима са спокойствието и търпението.

Уникалната диета се прави всяка година, в различни дни през февруари, веднага след фаза пълнолуние, когато започва разсипът на Луната – за най-пълноценно изчистване на организма.

Изключение правеше изминалата 2019 година, когато житният режим започна през месец януари.

Целта му е пречистване на организма от тежките храни, които сме приели през зимата и подготовка преди пролетната енергия да е пробудила силите на природата за нов живот. “Лечебната диета” намира все повече привърженици, които минават на десет дневния житен режим на учителя, като целта не е сваляне на килограми, а намиране на душевно спокойствие.

По принцип той се спазва 30 дни – 10 дни подготовка, 10 дни активен детокс и 10 дни захранване. Захранването е изключително важна част от процеса, тъй като подготвя тялото ни за нормална храна, без да го стресира.

Необходимо е да се пие много вода! Препоръчва се тя да бъде преварена и трапезна и дневният й прием да не е по-малко от литър и половина. Избягвайте да пиете вода от чешмата.

Без сладкиши и тестени изделия! Без кафе и алкохол!

Житото е богато на витамини В1, В2, Е, РР, натрий, калий, калций, магнезий, желязо, фосфор, както и на фибри и антиоксиданти. В този режим се използват цели зърна пълнозърнесто жито. Бялото брашно и белият хляб не са препоръчителни, тъй като при меленето се премахват обвивката и зърното, в които са концентрирани голямата част от полезните характеристики. Смята се, че ако житото е подложено на термична обработка или е смляно, то губи част от жизнената си енергия, своята „прана”.

1 2 3

Подобни статии

Top