Започва Житният режим на учителя Дънов

Какво трябва да знаем, преди да вземем решение за спазване на режима:

– Периодът в началото на февруари може да бъде неподходящ за спазване на диети, тъй като имунната защита на организма е отслабена, а по това време има завишена опасност от грипни заболявания. Затова преди да започнете режима, уверете се, че сте здрави и укрепнали. Ако имате съмнения, консултирайте се със специалист.

– Пшеницата, която консумирате, може да бъде ГМО, затова използвайте само Био пшеница или сортове, които не са подлагани на генна модификация като спелта или лимец.

– Режимът не е подходящ за хора с цьолиакия (непоносимост към глутен).

– Водата, която се използва за този режим е от изключителна важност. Препоръчва се преварена вода и нека тя да бъде трапезна. Избягвайте да използвате вода от чешмата.

– При всички положения, консултирайте се със специалист, преди да започвате по-драстични хранителни режими.

Как протича житният режим?

Още от вечерта измийте 100 града жито, сложете го в термос и го залейте с вряла вода. На сутринта, половин час преди закуска, изпийте житената вода, като добавите към нея мед и лимон.

Самата течност се „дъвче”, тъй като висшите духовни центрове в мозъка се хранят с веществата от устата. На първия ден сутринта се казва един път: „Господи, приеми ме в лечебницата на Природата за десет дни”.

Разделете покълналото жито на три равни части – по 1/3-та за сутрин, обед и вечер. След половин час се изяжда 1 ябълка, след половин час  – 1/3 от житото и накрая след половин час се изяждат 3-те ореха.

Обед и вечер спазвате същата последователност на приемане на храните през половин час, като за препоръчване е вечерното хранене да приключи до залез слънце или до 18.30 часа.

1 2 3

Подобни статии

Top