Започват дните на отворени врати в УХТ

Те ще продължат три дни и ще бъдат под формата на On-Line срещи

Стартират дните на отворени врати в Университета по хранителни технологии (УХТ). Тази година те се организират по нов модел, съобразен с актуалната обстановка у нас и в света – пандемията от коронавирус.

On-Line срещите с бъдещите студенти тази година ще бъдат проведени по факултети от 13 ч. Днес – 9 март 2021 г., ще е Денят на отворените врати за Технологичен факултет, утре – 10-и март, за Технически, а на 11-и март – за Стопански. На тях по традиция ще бъдат представени възможностите за обучение в университета и в отделните звена към него, както и сериозните перспективи за професионална реализация, специалностите -стари и нови, както и датите за предварителните и редовните приемни изпити, посочи доц. Спасов.

До училищата в страната, с които УХТ поддържа партньорски отношения, ръководството е изпратило писма, с които ги информира кога ще бъдат проведени Дните на отворени врати. „Освен това в тях сме посочили и други възможности за срещи. Групи от ученици с интереси към определени специалности биха могли да посочат удобно време, в което да разговарят с преподаватели от тези сфери и да получат подробна информация. Уведомили сме ги, че имат възможност да изпратят линкове, чрез които колегите да се свържат с тях“, обясни зам.-ректорът Христо Спасов.

Едновременно с това УХТ предложи на училищата да организират съвместни състезания и олимпиади в електронна среда или присътвено, с тематика, съответстваща на спецификата на паралелките. Резултатите на тези ученици, които се представят най-добре и са класирани на първите места, ще им дадат предимство при кандидатстване и избор на специалност.

През 2020/2021 учебна година в УХТ бяха приети повече от 600 първокурсници, а общо висшето училище обучава над 3200 студенти. Най-предпочитаните от кандидатите специалности са „Технология и качество на храните“, „Компютърни системи и технологии“, „Туризъм“, „Технология на виното и пивото“ и други.

Подобни статии

Top