Започва изграждането на кръстовището при село Труд, спират движението в посока Пловдив – Карлово

Ограничават движението в посока Пловдив – Карлово за изграждане на кръстовището при с. Труд

От 18 ч. до 24 септември ще бъде спряно движението в посока Пловдив – Карлово в участък от път II-64. Ограничението е във връзка с изграждането на кръговото кръстовище при пресичането на път ІІ-64 Карлово – Пловдив при км 48+278 и път ІІІ-606 Строево – Труд.

Трафикът в отсечката ще се осъществява двупосочно в платното Карлово – Пловдив. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация.

 С новото кръстовище при село Труд, което ще бъде и с енергоефективно LED осветление, ще се подобри безопасността при преминаване по съществуващото в момента триклонно кръстовище.

Ще намалеят до минимум предпоставките за пътно-транспортни произшествия, тъй като шофьорите няма да се налага да правят неразрешен обратен завой за по-пряка връзка.

Старото кръстовище при 48-ми км на второкласния път е на около 600 м от пътен възел „Труд“ на автомагистрала „Тракия“. До този момент то не обслужваше посоката Пловдив – Строево и движението в посока Пловдив – Строево – Голям Чардак се осъществява през кръстовището при 46-ти километър в с. Труд.

Инвестицията е за близо 1,2 млн. лв. и средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Строително-монтажните работи се изпълняват от ДЗЗД „Кръгово кръстовище Труд 2018“, в което участват: „ПСТ Груп“ ЕАД и „Сет Къмпани“ АД. Стойността на договора е 1 208 750,95 лв. с ДДС. Строителният надзор осъществява „Пътконсулт 2000” ЕООД, а техният договор е за 12 960 лв. с ДДС. Строителните работи на обекта ще завършат в настоящия строителен сезон.

Подобни статии

Top