Започват мащабни ремонти на ключови булеварди

Реконструкциите ще са по проект на общината за 7 млн. лв.

Техническият университет слага пилотно станция за видеонаблюдение на бул. „Санкт Петербург“, която ще наблюдава пътя с камери, съобщи днес кметът Иван Тотев. Става дума за иноваци от страна на техническия ВУЗ, която, ако се окаже успешна, може да бъде приложена и по други булеварди в Пловдив, коментира градоначалникът.

По думите му видеокамерите ще засичат не само броя на преминаващите автомобили и видовете превозни средства, но и ще измерва тежестта им. Ако има ефект, датчиците, които мерят тежестта на колите ще помагат за полагане на настилките, като идеята е те да са пригодени за тежестта на пътните превозни средства, които преминават оттам.

Тотев съобщи още, че в момента екипи на общината обследват Брезовско шосе заради предстоящ ремонт. Пътната артерия, заедно Кукленско шосе и бул. „Свобода“ ще бъдат ремонтирани със средства от обществената поръчка за улични ремонти за над 7 милиона лева.

По думите на градоначалника на Кукленско ще има и велоалея ще бъде подменено осветлението и останалите комуникации, както и тротоарните настилки.

Ремонтът на бул. „Свобода“ от МОЛ-а до бул. „Васил Априлов“ ще започне през есента. Там също ще бъде построена велоалея, ще се ремонтират също тротоарите, осветлението и ще се направят нови места за паркиране.

Сред ремонтираните улици ще бъде локалното платно на Карловско шосе, както и ул. „Лозарска“ в Коматево, за която са заделени 1 млн. лв. Ремонтът там стартира тези дни. Продължава проектирането на Рогошко шосе, като е предвидено по него да се работи догодина.

Подобни статии

Top