Започват масови проверки в школите за шофьори, Пловдив с най-много катастрофи в страната

МВР, НАП и ДАИ започват съвместни проверки в центровете за подготовка на водачи на превозни средства.

Акция  в две от школите в града показва сериозни нарушения. 

Отнето предимство и слаба квалификация на водачите са основните причини за тежките пътни инциденти по пътищата на територията на Пловдивска област.  Затова Областната дирекция в Пловдив е започнала съвместни проверки с органите на ДАИ и НАП в центровете за подготовка на вдачи на МПС. Това обяви  директорът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Само за първите шест месеца на годината 27 души са загубили живота си в катастрофи в областта.  През този период в града и областта са станали 371 тежки ПТП, в които има и 486 ранени участници в движението. Данните изнесе директорът на пловдивската полиция по време на двудневен семинар за подобряване на пътната безопасност.

Пловдивска област е с най-много катастрофи в страната.

В същото време на извънредното заседание на Областната комисия по безопасност на движението се оказа, че Пловдивска област е с най-много катастрофи в страната. Според статистиката средно на всеки 8 ПТП-та у нас една е на територията на местното ОДМВР.

По информация от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, пътнотранспортният травматизъм в Област Пловдив за първите седем месеца на 2019 г. регистрира най-голямо понижение за цялата страна на тежките пътнотранспортни произшествия /- 67 броя/, спрямо същия период от предходната година.

1 2

Подобни статии

Top