Започват основни ремонти на две улици в село Цалапица - DC news

Започват основни ремонти на две улици в село Цалапица

Близо километър улична мрежа в село Цалапица ще бъде основна ремонтирана.

Планираното асфалтиране започна днес с церемония по „Първа копка” на улиците „Пловдивска” и „Източна” в най-голямото село на община „Родопи”. Началото на реконструкцията беше направено в присъствието на кмета на община „Родопи” Павел Михайлов, кмета на село Цалапица Ивайло Данаилов, общинските съветници Боряна Бръзкова, Димитър Талев и Красимир Кирев, кметове на населените места, представители на общинска администрация и на фирмата-изпълнител.

Ремонтът предвижда разкъртване на съществуващия асфалт и полагане на нова настилка, смяна на тротоарните плочки и подмяна на съществуващ водопровод. Инвестицията е за малко над 400 хиляди лева, а  средставата ще бъдат вложени целево в 730 метра улична мрежа. Улица „Пловдивска” е една от най-новарените в селото, защото свързва Цалапица с главния път Пловдив-Пазарджик. Освен това се използва от тежките камиони, които извозват отпадъците, тъй като улицата води до сметището.

„Двете улици са първите, предвидени за цялостен ремонт през тази година в село Цалапица. В преасфалтиране, подмяна на водопровод и изграждане на тротоари ще бъдат вложени 1 091 520 лева. В сумата е включена и  една  улица, която никога досега не е имала асфалт”, каза кметът на общината Павел Михайлов.

1 2

Подобни статии

Top