Започват спешни ремонти по улиците на Асеновград

За аварийните ремонти общината е заделила 50 хиляди лева

Спешно изкърпване на уличните дупки, които се отвориха заради ниските температури и валежите започва в Асеновград. За аварийните ремонти общината е заделила 50 хиляди лева, а парите са спестени от бюджета за миналата година.

Прогнозата за следващите дни е за хубаво време и затова започва работа по най-пострадалите участъци в града и двата квартала Горни и Долни воден.

Поддържащата фирма вече е на терен, като в момента възстановява уличната мрежа в центъра на квартал Горни воден. С парите се ремонтират и вътрешно-квартални улици в един от големите жилищни райони на Асеновград- „Запад“.

Това са само временни мерки, които общината взема за да се предотвратят инциденти с коли и пешеходци след зимните месеци. За извършване на текущите ремонти през тази година  тепърва предстои Общината да обяви обществена поръчка и да избере изпълнител, на който да възложи изпълнението на обектите.

Кметът на Асеновград днес обяви, че вече е започнало изпълнение на Инвестиционната програма на Общината. Цялостна реконструкция и преасфалтиране текат по улиците „Къпина“ в Долни воден и „Захари Стоянов“ в Асеновград. Обектите са в тежко състояние и са преходни от миналата година.

 

Подобни статии

Един коментар

  1. Гражданин написа:

    Идат избори . Дано кърпежите по дупките да издържат поне дотогава .

Top