Започват великденските празници в Асеновград

С изложба-базар „Великденски настроения” започват празниците,

посветени на Възкресение Христово в Асеновград.

Четири дами показват приложно изкуство в Градската библиотека „Паисий Хилендарски” тази вечер от 18:30 часа.

Традиционният великденски пленер за изписване на големи магически яйца ще бъде открит на 29 март. Той ще започне в 15:00 часа. Същия ден ще бъдат наградени и победителите в конкурса „Вълшебният свят на книгите”.

А в 17:30 часа жителите на града ще имат възможност да се насладят на  акордеонното изкуство на възпитаници на Берлинското музикално училище.

Ден по- късно Етнографската къща в града ще бъде работилница за писани яйца. В нея ще участват децата от Центъра за деца с увреждания и детско ателие „Витраж” с ръководител Диана Коройчева.

На Цветница от 11 часа пред читалище „Родолюбие”  е началото на празничния концерт на детските състави към  читалището.

Седмицата преди Великден Асеновград ще посрещне с концерт на НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски”. В него специално участие ще вземе Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев”.

В сряда /4 април/ в Историческия музей ще бъде открита гостуващата изложба „ От ръката тревненска”. Експонатите са подбрани от специализирания музей за резбарско и зографско изкуство във възрожденския град.

На Велики четвъртък ще бъдат боядисани най- пъстрите яйца. Великденската работилница е под мотото „ Шарено яйце, писано” и се организира от НЧ „Св. Преп. Паисий Хилендраски”.

Народният певец Здравко Мандаджиев и танцово шоу „Кабири” ще се погрижат за настроението на асеновградчани на 9 април. Концертът е от 11:00 часа на централния градски площад.

 

Подобни статии

Top