Запречиха пътя над Белащица с бариери (СНИМКИ) - DC news

Запречиха пътя над Белащица с бариери (СНИМКИ)

Белащенци, тръгнали да садят люлякова гора край параклиса „Св. Спас“, не могат да минат

„Това се получава, когато нагъл концесионер, с окончателно изтекла вчера концесия, не те пуска да минеш по държавния път, през държавните гори до държавната поляна с параклиса „Свети Спас“. Не само гражданите, и полицията не може да мине…“.

Това написа в социалната мрежа Весислава Танчева, която е публикувала снимки, на които на пътя е поставена бариера от концесионера.

Днес жители на Белащица тръгнаха към параклиса „Св. Спас“, тъй като възнамеряват да засадят там люлякова градина. Така те си представят района на кариерите над селото и това е начинът им на протест срещу кариерите.

Екохепънингът е по повод края на концесията на „Европейски пътища“, чийто договор изтече вчера.

В момента автомобилите стоят на място, там е и кметът на община „Родопи“, на мястото отиде и областният управител Йордан Иванов.

Охраната на концесионера  обаче категорично забрани достъп на групата с обяснението, че нататък пътят е частна собственост.

Областният управител потвърди, че според наличната документация, това наистина е така. По думите му, тези обстоятелства също ще бъдат проверени, след като присъстващите протестираха, че, според тях е недопустимо частен път да спира достъпа на хора до параклиса и до останалите държавни терени.

Снимка: Фейсбук/Vessislava Tancheva 

Подобни статии

Top