Запушиха входа на гимназия, край него ще минават рейсове (СНИМКИ)

В училището няма как да се влезе

Родители на ученици от Професионалната гимназия по битова техника са притеснени от вече започналите изкопни дейности на ул. „Света гора“. Пред DCNEWS те споделиха, че ако намеренията на общината се осъществят и улицата бъде отворена като алтернатива на затвореното ухо на бул. „Княгиня Мария Луиза“ край Католическата катедрала, това ще бъде опасно за учениците и може да доведе до тежки пътни инциденти.

В близост, на ул. „Иван Перпелиев“, която също ще бъде разкопана според плановете на общината, се намира Пловдивският културен институт. В него ходят на извънкласни занимания родители с деца.

„Не дай си Боже да бъде блъснато дете“, коментираха родители и учители от гимназията. Те се опасяват, че когато през ул. „Света гора“ започнат да преминават автобуси, проблемът ще стане много сериозен.

Директорката на Професионалната гимназия по битова техника Гергана Георгиева е изпратила доклад за ситуацията в РУО-Пловдив. От него става ясно, че ремонтните дейности са запушили единствения вход на гимназията. Това съобщи пред DCNEWS началникът на регионалното управление Иванка Киркова. По думите й обаче управлението няма правомощия да направи нещо.

Киркова допълни, че от Пътна полиция в Пловдив ще трябва да направят необходимата организация за безопасност на учениците от новата учебна година.

Подобни статии

Един коментар

  1. гражданин написа:

    Явно и там паветата трябва да се откраднат…

Top