Заради 20 лв. подкуп шофьор от Пловдив отива на съд - DC news

Заради 20 лв. подкуп шофьор от Пловдив отива на съд

Водачът подхвърлил парите на униформените, за да не му съставят акт

Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 31-годишен пловдивски шофьор. Той отива на съд за това, че на 24.01.2021 г. в гр. Пловдив е дал подкуп от 20 лева на  полицейски служители, за да не му съставят акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата.

На 24 януари миналата година на Коматевско шосе в Пловдив, около 11,50 часа, двама полицаи осъществявали контрол на движението в района на Коматевски транспортен възел. Те забелязали  лек автомобил „Тойота Корола“, който се движел без включени светлини, а водачът  бил без поставен обезопасителен колан. Единият полицай подал сигнал със стоп-палка за спиране на колата. Водачът не ползвал обезопасителен колан, движел се без задължително включени светлини през деня, не носел свидетелство за управление и за регистрация на моторно превозно средство, както и  контролен талон.

Единият от полицейските служители му посочил допуснатите нарушения и му поискал документите. Шофьорът обаче предал само личната си карта. Той не носел шофьорската книжка и другите документи на колата. За да не му бъде съставен акт за административно нарушение,  водачът оставил 20 лева подкуп на арматурното табло пред предната дясна седалка на полицейския автомобил. Служителите на МВР не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Подобни статии

Top