Заради COVID-19: Без откриване на Световното първенство по гребане в Пловдив - DC news

Заради COVID-19: Без откриване на Световното първенство по гребане в Пловдив

Достъпът на автомобили за граждани на Гребната база ще бъде ограничен от 11 до 15 август, зрители ще бъдат допускани на една от двете трибуни

Откриване на Световното първенство по гребане за юноши и девойки (11-15 август) няма да има поради противоепидемичните мерки по време на шампионата. За поредна година на Гребната база в Пловдив ще се проведе едно от най-важните спортни състезания за годината, като 1000 юноши и девойки от 42 страни ще се надпреварват за призовите места.

Според съвместно разработените от Организационни комитет и Световната федерация по гребане (FISA) противоепидемични мерки всеки участник в регатата трябва да представи отрицателен резултат от PCR covid-19 тест, не по-стар от 72 часа от пристигането му на място. Състезателите и техните щабове трябва да носят маски на закрито и да спазват дистанция помежду си.

„В извънредната обстановка, в която се намира целият свят, ние трябва да бъдем изключително стриктни при спазване на мерките за предотвратяване разпространението на COVID-19. Подготвени сме за това предизвикателство и сме убедени, че няма да има проблеми“, каза председателят на Организационния комитет Иван Попов.

Всеки, който не се придържа към условията ще бъде дисквалифициран.

„За нас е чест, че градът ни отново е домакин на спортно събитие от такъв висок ранг. За съжаление поради ограниченията, въведени заради COVID-19, няма да има официално откриване, както беше преди“, сподели и заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков.

Любителите на гребането могат безплатно на място да следят съревнованията между спортистите, като за целта една от двете трибуни ще бъде отредена за гражданите. Във връзка с организацията на тренировките и същинските състезания Община Пловдив и Организационният комитет съобщават, че достъпът на автомобили на граждани до базата ще бъде изцяло ограничен от 06:00 часа сутринта на 8 август до 17:00 часа на 15 август.

В непосредствена близост до самия Гребен канал пешеходци и велосипедисти също няма да се допускат. Те ще могат да се разхождат или спортуват на по-външните алеи на базата.

Подобни статии

Top