Заради едни цигари, пловдивчанин наруши карантината и отива на съд

Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 32-годишния мъж

32-годишен пловдивчанин ще се изправи пред съда заради нарушена карантина, съобщиха от Районната прокуратура. К.М. нарушил наложена му от РЗИ-София забрана да излиза, за да си купи цигари.

Днес прокуратурата внесе в съда обвинителен акт спрямо мъжа за това, че на 20 април в Пловдив излязъл от къщи и нарушил мерките, издадени против разпространението или появяването на заразна болест по хората по време на извънредното положение.

Разследващите са установили, че мъжът е пристигнал на 8 април 2020 г. на Летище София с полет от Берлин, Германия. Той посочил адрес в  Пловдив, на който трябвало да пребивава по време на задължителната 14-дневна карантина.

На 20 април 2020 г., полицейски служители го потърсили в апартамента, който посочил, но не го открили. Съседите споделили, че не го били виждали на адреса. По-късно било установено, че мъжът живее в друг апартамент, в същия квартал на Пловдив. Жилището било на негов вуйчо, който се намирал в Германия. Впоследствие обаче пловдивчанинът  не бил намерен и в другия апартамент, защото бил излязъл до магазина, за да си купи цигари. Той обяснил на полицаите, че първоначално посоченият за пребиваване апартамент е необитаем и не е живял в него, но бил регистриран там по лична карта – с постоянен и настоящ адрес.

По делото са разпитани свидетели, приложено е предписанието на РЗИ – София за поставяне под задължителна карантина и др. Според разследващите нарушителят на карантината е и осъждан.

Подобни статии

Top