Заради гаф с озеленяването свалят обществена поръчка за 18 млн.

Заради гаф с озеленяването

Общинската администрация ще свали от сайта на общината

голямата процедура на стойност близо 18 милиона лева без ДДС по проекта „Подобряване на градската среда в община Пловдив“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР), която обхваща периода до 2020 година. Причината е гаф с документацията за озеленяването, съобщи кметът Иван Тотев пред журналисти.

„Това е малко неприятна история, но тук и ние сме виновни, защото за втори път ни се случва да сваляме обществена поръчка по ОПРР“, коментира Тотев. Той поясни, че много от фирмите, които се интересували от обособените позиции, отправили запитвания за грешки, допуснати от общината.

„Могат да минат и така, но тъй като става дума за европейско финансиране, ни е страх след три-четири години да не би за някоя от тези грешки да има корекция, затова предпочитаме да ги свалим“, оправда се градоначалникът. Той поясни, че служителите му забравили да качат на общинския сайт частта за озеленяването на улиците и обеща документацията да бъде качена до десетина дни отново.

Обществената поръчка е с три обособени позиции.

Първата включва благоустрояване на южния бряг на река Марица от Водната палата към моста на Адата, рехабилитация и реконструкция на тротоари по бул. „Княгиня Мария Луиза” – от кръстовището на бул. „Княгиня Мария Луиза” и ул. „Петко Д. Петков” до бул. „Източен”, озеленяване на пл. „Света Петка“, реконструкция и рехабилитация на пътна настилка, ново осветление в този район и др.

В рамките на втората позиция ще се извърши Реконструкция и рехабилитация на улици и тротоари, както и изграждане на осветление и благоустрояване на Аджисан махала.  По третата трябва да се ремонтират тротоарите по бул. „6-ти септември” в участъка от бул. „Цар Борис III Обединител” до бул. „Източен” и благоустрояване на района.

Подобни статии

Един коментар

  1. Милен написа:

    А кога ще погледнете към Кършияка,бил.Дунав е с настилка като на нивата тротоарите също,а това е красив квартал на 10мин. Пеша от центъра.Хайде погледнете малко по сериоЗно на Каршака !!!!

Top