Заради случаите на коронавирус Аджисана обезлюдя до неделя вечер

Патрулки стоят на входните артерии

Човек, завърнал се заразен с COVID-19 от Германия е донесъл вируса в Аджисан махала. Това съобщи за DCNEWS директорът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев по повод засиленото полицейско присъствие в централната ромска махала на Пловдив. Той уточни, че случаите са от къща на ул. „Струма“ в Аджисана.

Засилено полицейско присъствие в Аджисана заради болни от коронавирус

Днес в ранния следобед областният управител Дани Каназирева се обадила на полицейския шеф и помолила за съдействие заради двата случая на заразени с коронавирус жени от махалата. „Веднага изпратих екипи от Специализираните полицейски сили и служители от Четвърто РУ, които да помолят живущите там да се приберат по домовете си и да не излизат до 20 ч. в неделя. От семействата ще излиза по един човек, за да може да ходи до магазина и да пазарува“, обясни директорът на пловдивската полиция.

Той добави, че веднага е помолил за съдействие кметовете на Пловдив и район „Централен“ Здравко Димитров и Георги Стаменов да изпратят екипи, които да извършат дезинфекция на улиците в махала. Това вече било направено.

„Няма да има КПП-та в Аджисана, служителите само минават и разговарят с хората да си стоят за ден-два, за да може от понеделник да се върнат към предишния си начин на живот. Проведохме разговори и с ромските лидери, да успокоят хората и да им обяснят, че това е превантивна мярка за недопускане на разпространението на коронавирус в Пловдив. По-добре да вземем превантивни мерки, отколкото да изчакаме да се разпространи заразата“, категоричен беше ст. комисар Йордан Рогачев.

Репортер на DCNEWS забеляза патрулка на една от входните пътни артерии в махалата. Вътрешните улички вече са безлюдни, а по тях обикалят полицаи.

Подобни статии

Top