Заради Задушница: Автобус №25 стига до Рогошките гробища, общината пуска още рейсове

Жители на „Тракия“ и „Източен“ могат да пътуват до Рогошките гробища с автобус №25

Промяната в маршрута на автобусна линия №25 за Архангелова Задушница – с отиване до Рогошките гробища, се прави по желание на граждани от „Тракия“ и „Източен“, съобщиха от общината.

Маршрутът на №25 пресича почти цяла „Тракия“, минава по част от бул. „Цариградско шосе“ и бул. „Княгиня Мария Луиза“ на територията на „Източен“ и много от живеещите в двата района могат да се възползват от утрешната промяна, която е в сила от 07:00 до 18:00 часа, още повече че автобусите ще се движат с делнично разписание.

В посока от „Тракия“ обичайният маршрут се променя, като от бул. „Източен“ рейсовете ще правят  завой надясно по бул. „Шести септември“ и през моста на Адата отново с десен завой по „Рогошко шосе“ ще продължат до траурния парк. След това ще се върнат обратно, за да продължат по утвърдената транспортна схема. В посока към район „Тракия“ вместо да завият надясно по бул. „Източен“, автобусите ще продължат направо по бул. „Шести септември“, през моста на Адата и по „Рогошко шосе“ до гробищата, а след това с обратен завой ще се върнат, за да продължат по установения маршрут.

Във връзка със Задушница на 2 ноември (събота) общината осигурява допълнителни автобуси и по други линии от обществения вътрешноградски транспорт, информираха от ОП „Организация и контрол на транспорта“. Освен №25 с делнично разписание ще работят също рейсове №7, 11, 27 (с празничен маршрут до траурен парк „Север“), 36 и 66.

Подобни статии

Top