Заралията, убил тъща си и ранил бременната си жена, отива на съд

Трагедията станала в семейното жилище

47-годишният Красимир Петков, който уби тъща си и рани бременната си съпруга през май, миналата година, в Стара Загора, сяда на подсъдимата скамейка. Това съобщиха от пресцентъра на Пловдивската апелативна прокуратура.

Окръжната прокуратура в Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо  Петков за това, че на 20.05.2017 г., умъртвил 68-годишната Мария Ж. и направил опит  да умъртви  бременната си съпруга – 30-годишната Гергана.

Тежкото престъпление станало в апартамент на ул. „Ген. Столетов“ в града на липите след семеен скандал. Красимир започнал да стяга и изнася багажа си, но съпругата му и майка й се опитали да го спрат. Тогава той взел нож и намушкал първо тъща си, а после и жена си, а след това избягал.

Трагедията се случила пред очите на детето – 11-годишно момче.

Пред разследващите, Гергана по-късно разказала, че през остъклената врата на хола видяла как майка й влиза с обвиняемия, който  още в коридора  я нападнал и започнал да я удря. Възрастната жена се развикала вика за помощ с думите: “Убиват ме!“ и се опитала да се добере до стаята си, за да се скрие. В това време Красимир й нанасял удари с ножа.

Съпругата се обадила на тел. 112, но мъжът й счупил прозореца на хола, където тя се била заключила и я отворил. Жената се обадила още веднъж на спешния телефон и извикала на детето си да отиде в спалнята. Самата тя стояла до вратата за терасата, детето било до врата на спалнята и  видяло случващото се.

Красимир се насочил към жена си  и безмълвно я намушкал с ножа  в горната част на корема. След това й нанесъл втори удар на същото място.  Малко след това Гергана видяла как мъжът сам се намушкал в корема и избягал от апартамента, без да помогне нито на нея, нито на майка й.

Пристигналите на място екипи на полицията и Спешна помощ установили, че възрастната жена е мъртва, а съпругата е ранена. Според извършените по делото съдебно-медицински експертизи, 68-годишната Мария Ж. е починала на място от наранявания в гръдния кош, при които е последвала остра кръвозагуба, а на Гергана имала две прободно-порезни наранявания в корема. Тя била откарана от спешните медици в болница, без опасност за живота. Тя е била оперирана, а плодът – спасен.

Грози го доживотен затвор

Впоследствие обвиняемият Красимир е бил задържан в кърджалийското село Пчеларово. Дотам той се придвижил с такси и потърсил медицинска помощ от местния лекар. Петков е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

По-късно стана ясно, че разликата между двамата съпрузи е била 17 години. Гергана се омъжила за Красимир още като ученичка и се наложило да завърши вечерна гимназия. Семейството живеело в апартамента на тъщата, която наскоро се била пенсионирала като медицинска сестра в детска градина.

За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, уточниха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Подобни статии

Top