Засадиха 15 нови дръвчета в парка на „Прослав“

Залесителна акция в новия парк на квартал „Прослав“

Акция по залесяването на новия парк в квартал „Прослав“ предприе общинската администрация. В засаждането на дръвчетата се включи лично кметът на район „Западен“ Димитър Колев и неговите заместници, както и директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.

С 15 нови дръвчета бе залесен паркът в квартал „Прослав“. Те са предоставени от ОП „Градини и паркове“ и в бъдеще ще осигурят сянка и прохлада на посетителите на една от най-новите зони за отдих в Пловдив.

„Благодаря на директора на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев за дръвчетата, които ни осигури, както и за съдействието, което ни оказа при изграждането на това райско кътче. Ще продължим и в бъдеще да поддържаме и облагородяваме този прекрасен парк“, заяви кметът Димитър Колев, след като лично засади дръвче.

Паркът в „Прослав“ бе официално открит през октомври 2018-та година. На запустялото преди място, където се помещаваше старата сграда на детската градина на квартала, бяха изградени 800 квадратни метра алеи, детска площадка и фитнес на открито.

Паркът разполага също с поливна система, ограда, голяма беседка и чешма, осветен е със 17 лампи и се охранява от 14 видеокамери. За кратко той се превърна в любимо място за хората от „Прослав“, като бе изключително посещаван дори и през зимните месеци.

 

Подобни статии

Top