Защо Меган Маркъл вече няма право да яде една от любимите ú храни

Ето какво не може да яде кралското семейство

Като член на британското кралско семейство, бихте си помислили, че Меган Маркъл – херцогинята на Съсекс, ще върти света на върха на пръстите си.

Традициите, градени с поколения, обаче вървят с доста сериозни ограничения, свързани с етикета. А това включва и забраната на определени храни.

Кралското семейство, например, не може да яде чесън по време на пътуванията си, съобщава T+L, цитирана от profit.bg.

Неприязънта на кралица Елизабет към чесъна е известна от доста време.

„Ние не можем да готвим с чесън или прекалено много лук,“ казва кралският готвач Дарън Макгрейди, допълвайки, че миризливият зеленчук е изключен от менюто на височайшата особа.

И въпреки че не всички членове на британската кралска фамилия мразят чесъна, те го избягват по време на пътуванията си по далеч по-практична причина – лошия дъх.

Монархията следва подобно правило по отношение на яденето на черупкови мекотели по време на официални посещения по една също толкова прагматична причина: за да са сигурни, че хранителното отравяне няма да провали плановете им.

Според британския вестник Express, Меган, която в миналото е показвала афинитет към готвенето с чесън, има право да яде, каквото си поиска, когато не е на кралска обиколка.

Междувременно, през април стана ясно, че бъдещата принцеса дори е трябвало усилено да практикува пиенето на чай правилно, преди да се срещне с кралицата, за да е сигурна, че няма да наруши правилата на етикета, докато държи чашата си.

Когато става дума за етикет, определено новите кралски особи изказват една особено стръмна крива на обучение.

Избягването на чесъна обаче може да е едно от най-тежките правила, които Меган ще трябва да следва през новия си живот.

Подобни статии

Top