Засилени мерки за сигурност за откриването на ЕСК

Около 30 000 жители и гости на Пловдив се очаква да присъстват на мащабния спектакъл

Със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, в ОДМВР-Пловдив е създаден временен оперативен щаб, който да ръководи силите, ангажирани в откриването и планираните инициативи в рамките на  “Пловдив – Европейска столица на културата 2019”. В него участват представители на главните дирекции на МВР, областната и общинска администрация и организации, ангажирани пряко с културните изяви.

С цел недопускане на нарушения и гарантиране на сигурността на присъстващите, за официалната церемония по откриването –  от 11 до 13 януари, е предвиден значителен ресурс от полицейски сили и средства.

Тази вечер организаторите очакват около 30 000 жители и гости на Пловдив да присъстват на мащабен спектакъл на открита сцена на бул. “Цар Борис ІІІ Обединител”. Във връзка с това са предвидени завишени мерки за сигурност, като за охраната на обществения ред са ангажирани служители от областната дирекция на МВР, Дирекция “Жандармерия” в ГДНП и подразделенията на “Специализирани полицейски сили” в София и Пловдив.

С преградни съоръжения ще бъде очертан периметърът на масовата проява,  както и на обособените няколко вътрешни зони – за зрители, официални гости, медии, изпълнители и пиротехника.

Осигурени са мобилни полицейски екипи, които да патрулират около района и в централната част на града, а на подстъпите към зоните за публиката ще бъдат изградени 23 контролно-пропускателни пункта. На тях ще се извършват щателни проверки  на посетителите и личните им вещи съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите.

1 2 3 4

Подобни статии

Top