Засилени проверки по линия на пътната безопасност в Пловдив и областта - DC news

Засилени проверки по линия на пътната безопасност в Пловдив и областта

Контролът над водачите на МПС ще се осъществява и по линеен метод

Специализирана полицейска операция за спазване на правилата за движение стартира днес на територията на областната дирекция на МВР. Операцията е във връзка с разпоредените от министър Демерджиев мерки за ограничаване на предпоставките за настъпване на пътнотранспортни произшествия.

Според предварително създадената организация ще се извършват проверки и по т.нар. линеен контрол –  полицейските автомобили ще се движат в трафика и служителите ще налагат санкции за всякакъв тип нарушения на Закона за движение по пътищата.

В тази връзка в Пловдив ще има засилено полицейско присъствие, като на терен ще бъдат изведени допълнителни 16 патрулни автомобила от сектор Пътна полиция и шестте районни управления. В рамките на акцията и служители от сектор Специализирани полицейски сили и моторизирани звено Сигма ще работят по Закона за движение по пътищата.

По време на  обхода на най-натоварените булеварди и възлови кръстовища в града  екипите ще осъществяват завишен контрол над водачите на МПС.  Акцент в проверките е поставен върху управлението на МПС от неправоспособни шофьори, в т.ч. и непълнолетни, употребили алкохол или наркотици.

Остава в сила и създадената организация полицаи да подпомагат автомобилния поток на входно-изходните точки на града във връзка с очаквания интензитет на движението в петък и неделя. В рамките на акцията е предвиден и завишен брой патрули и по основните пътни артерии в областта, които са от състава на районните управления в Асеновград, Карлово, Първомай, Раковски, Стамболийски, Труд и Хисаря.

Подобни статии

Top