Засилено полицейско присъствие в Аджисана заради болни от коронавирус

Болните жени от УМБАЛ „Пловдив“ са от централната ромска махала на Пловдив

Двете жени с коронавирус, за които вече бе съобщено от Областна администрация, са от централната ромска махала на Пловдив – Хаджи Асан Махала. Това потвърдиха от управата.

За първия случай бе съобщено преди дни. Оказа се, че жената е лежала в едно от отделенията на бившата Окръжна болница. След като състоянието й се влошило, станало ясно, че е положителна за COVID-19.

Веднага след това бяха взети проби от всички контактни с болната лекари и лица, включително и от нейна придружителка, която впоследствие също се оказа положителна за коронавируса.

На въпрос на DCnews.bg към областния управител Дани Каназирева има ли вече излезли готови проби на медиците в болницата, тя заяви, че към момента няма обобщени резултати и че медиите ще бъдат информирани, когато пробите на медиците излязат.

Преди минути от Областната управа съобщиха, че в махалата има засилено полицейско присъствие. „Категорично не става дума за огнище, предприети са всички противоепидемични мерки и относно контактните. В непрекъсната връзка сме с РЗИ и МВР„, уточни областния управител Дани Каназирева. По думите й ситуацията се следи, взети са превантивни мерки и затова е засилено полицейското присъствие в квартала.

Подобни статии

Top