Засилено присъствие на полицията в Кърнаре след сбиването на ромски фамилии

Вътрешният министър коментира ситуацията в карловското село след заседание на правителството

Вътрешният министър Младен Маринов коментира днес ескалиралото напрежение в ромската махала на карловското село Кърнаре. Вчера следобед органите на реда влязоха в квартала след сигнал за междусъседски конфликт.

Арестуваха петима в Кърнаре след сбиване между ромски фамилии

„Имало е спречкване между две фамилии, произвели са изстрели с газово оръжие. Четирима са задържани и там сме засилили полицейското присъствие, за да се предотврати разрастване на конфликта. Така действат колегите навсякъде. Има ли напрежение, засилваме и присъствието, докато сме сигурни, че няма да се разрасне конфликта“, разясни вътрешният министър.

Припомняме, че вчера полицията е била повикана в Кърнаре заради сигнал за междусъседскя конфликт. На място служителите на реда установили общо около 30 представители на две враждуващи фамилии, които се скарали и започнали физическа саморазправа по между си.

Единият от участниците – на 21 години, произвел стрелба във въздуха със законно притежаван газов пистолет, а при вида на униформените започнал да хвърля камъни срещу тях.

В резултат на професионалните действия на служителите на реда ситуацията е овладяна без да има пострадали.

Младежът е задържат за срок до 24 ч. и срещу него е образувано бързо производство за хулиганска проява. Иззето е оръжието, с което стрелял. Актове по Указа за борба с дребното хулиганство са съставени на други 4-ма участници в сбиването. Случаят е докладван на Районна прокуратура Карлово.

Източник: DarikNews

Подобни статии

Top