Засилват кампанията срещу коронавируса в „Тракия“

По настояване на кмета на района Костадин Димитров

Кметът на „Тракия“ Костадин Димитров инициира изготвянето, отпечатването и разпространението на информационни материали, които дават важни насоки за борбата с COVID-19. „Стремежът ни е да стигнем до повече жители на района и да насочим вниманието им върху спазването на правилата, защото това е пътят към ограничаване на заболяването“, коментира той.

Отпечатаните листовки са в няколко насоки – указания при излизане и прибиране в домовете, при съжителство със заболял. Те дават основни напътствия за действията, които трябва да се предприемат, когато човек излиза или се прибира вкъщи, както и за тяхната последователност. Материалите се поставят на информационните табла на жилищните входове. Те са придружени и със съобщение, в което се апелира за засилена дезинфекция на общите части на сградите, за подкрепа на самотни и болни възрастни хора, за набирането на доброволци. Изписани са и най-важните телефонни номера.

„В този труден момент се обръщаме към Вас с препоръки и правила от ключово значение, които е изключително важно всички да спазваме, за да излезем от кризата възможно най-бързо и безболезнено“, заявява кметът Костадин Димитров. И допълва: „Останете у дома, спазвайте социална дистанция и бъдете здрави!“

Подобни статии

Top