Засилват присъствието на полицията край училищата в Пловдив за първия учебен ден

Ще се следи за безопасността край пешеходните пътеки, ще има спецоперации за разпространение на наркотици

„Полицията ще засили  присъствието си в районите около учебните заведения сутрин и по обед“, обяви началникът на отдел „Охранителна полиция“ Пловдив комисар Костадин Костов, ден преди началото на новата учебна година.

Той допълни, че и служителите на частни охранителни фирми трябва да се ангажират с наблюдението на по-голям периметър в района на училищата, да правят периодични обходи в двора на учебните заведение и да  следят за безопасността на движението в района и покрай пешеходните пътеки.

„Преди началото на новата учебна година пловдивската полиция е изпратила 45 сигнални писма до общините, за подмяна на пътни знаци, възстановяване на пътна маркировка, парапети на тротоарни пространства и възстановяване на улично осветление“, каза още Костов.

По думите на заместник-директора на Областна дирекция на МВР-Пловдив комисар Васил Костадинов  до края на месец септември са планирани още специализирани полицейски операции по линия на разпространението на наркотични вещества, както и специализирана полицейска операция за проверка на заведения и търговски обекти в близост до учебните сгради. Целта е да се  установят  нарушители, които продават алкохол на учениците.

Близо 120 работни срещи са провели служителите на пловдисвката полиция с ръководителите на училища за сигурността на ученици и родители по време на откриването на учебната година.

Източник и снимка: Радио Пловдив

Подобни статии

Top