Засилват проверките за незаконен добив на дърва в Пазарджишко - DC news

Засилват проверките за незаконен добив на дърва в Пазарджишко

Два случая с открита нелегална дървесина са регистрирани за ден в областта

Засилват се проверките за незаконен добив, транспортиране или съхранение на дървесина в Пазарджишко, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик.  Само пред изминалото денонощие са образувани шест бързи производства за извършени престъпления от подобен род.

Служители на РУ-Велинград са инспектирали жилищата на двама обитатели на велинградския квартал „Анезица“. В двора на една от къщите органите на реда открили нарязани 12 дървета с дължина от по един метър от иглолистна дървесина, а в друга още 12 кубически метра нарязани дърва от различни иглолистни и широколистни видове. Цялата дървесина била без контролна горска марка, а притежателите и не разполагали с никакви документи за произход.

По същото време екипи на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик извършили проверки в няколко имота, жилища, гаражи и стопански постройки, намиращи се на територията на пазарджишкото село Гелеменово. В четири от тях обитавани от двама мъже и две жени полицаите открили близо 11 кубика немаркирани широколистни дърва за огрев. Дървесината е била оставена на съхранение в кметството на селото.

Проверките продължават на територията на цялата област.

Подобни статии

Top