Застреляха избягал затворник в Ботевград, стрелецът бере душа (СНИМКА)

Избягалият от софийския затвор затворник Владимир Пелов беше убит

на място, а друг криминално проявен е в болница след среднощна стрелба в центъра на Ботевград, съобщава NOVA. По неофициална  информация  раненият е 39-годишният Марио Панчев, с прякор Дебелия, който е откаран с две прострелни рани в корема и с опасност за живота в „Пирогов”.

Инцидентът е станал около 23.00 ч. Екипи на полицията отцепиха района малко след стрелбата. Разследващите са намерили три оръжия, като две от тях са открити в района, където е проведена стрелбата. По първоначална информация двамата са стреляли един срещу друг.

Припомняме, че Владимир Пелов избяга на 3 април заедно със съучастника си Радослав Колев през централния вход на Софийския затвор, след като стреля с пистолет по охраната. А на 2 юни в Ботевград бе проведена полицейска акция в търсене на избягалия затворник.  Последният сигнал, че Пелов се крие в Ботевград, е подаден преди 3 дни.

„В събота беше направена поредната полицейска операция по издирването на Пелов. Беше получен сигнал, че Владимир Пелов се укрива на територията на изоставена постройка в центъра на Ботевград. Лицето обаче не беше установено“, коментира Христо Терзийски от Главна дирекция „Национална полиция“.

Състоянието на ранения Марио Панчев е изключително тежко. Той е бил опериран в „Пирогов“. Има вътрешни разкъсвания, съобщиха от болницата.

Мъжът е криминално проявен за грабежи и незаконно притежание на оръжие, но не е лежал в затвора. Той имал стара вражда с Пелов заради жена.

Снимка: bTV

Подобни статии

Top