Полицията простреляла Георги Патишанов, който ги нападнал с нож, замесен бил в измами с банкови карти

Един от емблематичните фенове на Локо е застреляният в Индонезия българин. Бившият джудист Георги Патишанов е бил прострелян смъртоносно в Индонезия от полицията при опит да нападне полицаите по време на ареста си в град Тангеранг в провинция Бантен, съобщава индонезийското издание „Джакарта пост“.  При ареста Патишана нападнал полицаите, вследствие на което мъжът е прострелян смъртоносно, съобщи „24 часа“, позовавайки се на индонезийското издание „Джакарта пост“.

Разследването започнало около началото на март, когато десетки клиенти на банката Ракят Индонезия (Bank Rakyat Indonesia) се оплакали за загуби по сметките си. Полицаите започнали да разнищват случая в друг индонезийски град – Йогякарта в провинция Ява, и стигнали до следите на сънародника ни. Той е установен в град Тангеранг. Така властите предприели операция по арестуването на заподозрения.

По време на ареста българинът извадил нож и нападнал полицаите. Ножът бил малък и прикрепен към катарамата на колана му. Тогава полицаите стреляли по него, съобщава говорителят на полицията в Джакарта Арго Юмоно.

Последвал обиск в дома на българина. Там властите намерили 940 скимирани карти, три лаптопа, девет камери за „шпиониране“ на пин кодовете, скимиращи устройства и устройство за кодиране на данни. Установено е, че сънародникът ни е слагал скимиращи устройства на редица банкомати в Тангеранг, Батам, Йогякарта, Соло, Бали и Бандунг. Той имал и двама съучастници, които се издирват.