Затварят външния ринг на Пловдив, правят директна връзка с летището

До края на месеца започва изграждането на локалите на „Асеновградско шосе“

Пловдив затваря външния си ринг, това ще стане с изграждането на 4,5 километра в участъка от пътен възел „Скобелева майка“ до кръговото кръстовище при изхода на града на „Асеновградско шосе“. Прогнозната стойност за Обходния път е около 35 000 000 лева, очакванията, обаче, са поръчката за обекта да излезе около 30 000 000 лева, разказа кметът Здравко Димитров.

По думите му така външният ринг на Пловдив ще се затвори, което ще даде възможност да се разтовари вътрешният ринг и респективно – трафикът в рамките на града.

Отделно до края на седмицата трябва да започнат дейности по изграждането на съоръжение, което ще свързва район „Тракия“ с летище „Пловдив“ и ще даде възможност да се избягва излизането на „Асеновградско шосе“.

Що се отнася до Асеновградско шосе пък, вече бе съобщена добрата новина, че до края на месеца стартира изграждането на локалните платна – локалите ще са от двете страни на пътя с приблизителна дължина около 10 км. Стойността на обекта е 18 милиона и 900 хиляди лева с ДДС. Изпълнител е фирма „ИСА 2000“. Срокът за изпълнение е една година.

Подобни статии

Top